Forum nokii n95 Zostań administratorem ! Forum do kupienia pod linkiem Allegro

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Internet w N95 ==>WiFi
10-14-2008, 04:33 PM
Post: #1
Internet w N95 ==>WiFi
Witam!
Podawajcie w tym temacie modele routerów z którymi nasze N-ki współpracują, a także z którymi nie działają.


Cerberus 802.11G Lite <==== N95 8GB nie działa Smutny
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-14-2008, 06:04 PM
Post: #2
 
jak to nie wspolpracuje?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-14-2008, 06:22 PM
Post: #3
 
Ja mam Edimaxa. Router daje mojej eNce Internet.

Jeśli komuś nie działa to prawdopodobnie ma coś źle ustawionego w routerze.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-14-2008, 11:14 PM
Post: #4
 
Z moim routerem d-link'a działa normalnie.
@autor
Słuchaj, jeżeli masz zabezpieczenia w routerze może po prostu przy połączeniu z telefonu źle przepisujesz swoje hasło zabezpieczające ?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-15-2008, 06:13 AM
Post: #5
 
livebox i smiga nie tylko z n-kami :-D
Odpowiedz cytując ten post
10-15-2008, 02:38 PM
Post: #6
 
(chyba) przecież siec wifi to siec wifi i nie ma takiego czegoś ze nie będzie współpracować, wiec jeśli jest wszystko dobrze skonfigurowane czemu ma nie działać? to tak samo jak by było z telewizorem ze nie które odbierają Polsat a nie które nie? ew mógł przekroczyć maksymalna liczbę użytkowników którzy mogą się podłączyć, przykładowo do live boxa mogą jednocześnie być podłączone 3 urządzenia

[Obrazek: banerwarezpl420x60.gif]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-15-2008, 04:06 PM
Post: #7
 
Muszę was zmartwić, ale ten router (CERBERUS 802.11) na prawde nie współpracuje z N95. Możecie pisać co chcecie, ale ja już próbowałem wszystkiego, i d**a. Może mam walnięty ten router, tego to nie wiem ale tak mi się wydaje....
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-16-2008, 06:58 PM
Post: #8
 
Sprawdzone, na różnych modelach:
- Linksys
- Cisco
- D-Link
- Topcom
- Pentagram
- LiveBox
- Planet
- Ovislink
- Edimax
- Netgear
- i pewnie jeszcze parę inny wynalazków

tak czy inaczej działa, kwestia konfiguracji

[Obrazek: dj_drops.gif]
Content Size: ~30GB Duży uśmiech -> N95, etc.
[Obrazek: btn2.gif]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-16-2008, 09:11 PM
Post: #9
 
fogia4 napisał(a):Muszę was zmartwić, ale ten router (CERBERUS 802.11) na prawde nie współpracuje z N95. Możecie pisać co chcecie, ale ja już próbowałem wszystkiego, i d**a. Może mam walnięty ten router, tego to nie wiem ale tak mi się wydaje....

Mam taki router w domu, dziala bardzo przyzwoicie.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-17-2008, 08:21 AM
Post: #10
 
Pentagram P 6331-42 mam go podlaczonego pod neostrade i N-ka smiga bez problemu ale szybciej gubi zasieg niz laptop w tym samym miejscu . Przykladowo laptop posiada siłe sygnału słabą z routera a N-ka juz go gubi , ale to nie jest jej wadą , w każdym razie jeśli jest połączenie to śmiga bez problemu . :-D

N95-1 FW : V.31.0.017 bezskuteczne hackowanie
padłeś , powstań - POWER REID
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-17-2008, 11:12 AM
Post: #11
 
To poprostu musi działać, wifi jest opatrzone z góry nałożonymi normami i standartami (które są kompatybilne wstecz) więc nawet z nowymi AP będzie działać... a że trzeba mieć pojęcie o konfiguracji to inna sprawa Uśmiech

[Obrazek: dj_drops.gif]
Content Size: ~30GB Duży uśmiech -> N95, etc.
[Obrazek: btn2.gif]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-17-2008, 02:26 PM
Post: #12
 
piter32 napisał(a):Przykladowo laptop posiada siłe sygnału słabą z routera a N-ka juz go gubi , ale to nie jest jej wadą
chyba nie powiesz,ze to jest zaleta jej :lol:

moze karta wi-fi w Twojej n-ce zaczyna sie sypac?
Odpowiedz cytując ten post
10-17-2008, 03:32 PM
Post: #13
 
321dario napisał(a):
piter32 napisał(a):Przykladowo laptop posiada siłe sygnału słabą z routera a N-ka juz go gubi , ale to nie jest jej wadą
chyba nie powiesz,ze to jest zaleta jej :lol:

moze karta wi-fi w Twojej n-ce zaczyna sie sypac?

ja myślę że to jest dlatego że anteny w laptopach są silniejsze od tych z n-ki
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-17-2008, 04:34 PM
Post: #14
 
Dokładnie, wystarczy popatrzeć na wielkość anteny którą mamy w laptopie (najczęściej schowaną w obudowie matrycy) a wielkością anteny w tel. Dokładnie nie znam budowy anten w wyżej wymienionych urządzeniach, ale pewnie są one dopasowywane do długości fali. Ale to już inna historia Oczko

[Obrazek: dj_drops.gif]
Content Size: ~30GB Duży uśmiech -> N95, etc.
[Obrazek: btn2.gif]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-17-2008, 04:49 PM
Post: #15
 
Mam takie... pytanie... troche gupie... ale chce miec pewnosc...

Czy to całe wi fi daje mi mozliwosc korzystania z internetu na N95 8gb za free? ??
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:

Stopka

Kontakt | Forum nokii n95 | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS