Forum nokii n95 Zostań administratorem ! Forum do kupienia pod linkiem Allegro

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Internet w N95 ==>WiFi
10-17-2008, 06:05 PM
Post: #16
 
@up
Tak
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-18-2008, 01:31 PM
Post: #17
 
Mam router/AP TP Link TD-8901G z zewnętrzną antenką. Antenka jest kiepska więc łapię wifi jedynie do 100m od mojego domowego komputera.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-19-2008, 01:12 AM
Post: #18
 
@up
Wifi z ogółu ma do 100 działanie w otwartej albo zamkniętym pomieszczeniu.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-19-2008, 08:59 PM
Post: #19
 
Na routerze ASMAX AR 704g śmiga aż miło . nie ma problemu nawet z zabezpieczeniem łącza np po adresach MAC jak i np restrykcji co do adresów ip czy ilości kompów w sieci Duży uśmiech
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-21-2008, 01:31 PM
Post: #20
 
<span id='intertext1'>
kuki napisał(a):Czy to całe wi fi daje mi mozliwosc korzystania z internetu na N95 8gb za free? ??

Wi-Fi to bezprzewodowa karta i dzieki niej mozesz laczyc sie z internetem poprzez np. routera bezbrzewodowego czyli modem, jak i rowniez przez Hot spoty ktore sa w niektorych miejscach poblicznych m.in. Mc Donald itp. Ja takiego routera posiadam i korzystam bezprzewodowo z uslug neostrady na laptopie , oczywiscie w ograniczonej odleglosci .W budynku taki router wysyla sygnal tylko na kilka metrow jesli ma po drodze sciany lub stropy.
Oczywiscie w telefonie za przesyl informacji nie bedziesz placic ale za korzystanie z internetu np. Neostrada lub inny operator pobiera oplaty za abonament to jest oczywiste.
W takim Hot spocie bedziesz rowniez bezplatnie mogl korzystac z internetu na N-ce o ile nie jest zalozone haslo dostepowe.
Pozdro

</span>

<script type="text/javascript" charset="iso-8859-2"><!--
var nsix_params = new Object();
nsix_params.fcolor = '#3c5';//
nsix_params.adareas = ['intertext1'];//
document.write('<scr'+'ipt type="text/javascript" charset="iso-8859-2"'+' src="http://adsearch.adkontekst.pl/akon/intext_spliter?prid=3076&caid=81425&ns='+(new Date()).getTime()+'"'+'></'+'scri'+'pt>');
//--></script>

N95-1 FW : V.31.0.017 bezskuteczne hackowanie
padłeś , powstań - POWER REID
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-21-2008, 01:31 PM
Post: #21
 
<span id='intertext1'>
kuki napisał(a):Czy to całe wi fi daje mi mozliwosc korzystania z internetu na N95 8gb za free? ??

Wi-Fi to bezprzewodowa karta i dzieki niej mozesz laczyc sie z internetem poprzez np. routera bezbrzewodowego czyli modem, jak i rowniez przez Hot spoty ktore sa w niektorych miejscach poblicznych m.in. Mc Donald itp. Ja takiego routera posiadam i korzystam bezprzewodowo z uslug neostrady na laptopie , oczywiscie w ograniczonej odleglosci .W budynku taki router wysyla sygnal tylko na kilka metrow jesli ma po drodze sciany lub stropy.
Oczywiscie w telefonie za przesyl informacji nie bedziesz placic ale za korzystanie z internetu np. Neostrada lub inny operator pobiera oplaty za abonament to jest oczywiste.
W takim Hot spocie bedziesz rowniez bezplatnie mogl korzystac z internetu na N-ce o ile nie jest zalozone haslo dostepowe.
Pozdro

</span>

<script type="text/javascript" charset="iso-8859-2"><!--
var nsix_params = new Object();
nsix_params.fcolor = '#3c5';//
nsix_params.adareas = ['intertext1'];//
document.write('<scr'+'ipt type="text/javascript" charset="iso-8859-2"'+' src="http://adsearch.adkontekst.pl/akon/intext_spliter?prid=3076&caid=81425&ns='+(new Date()).getTime()+'"'+'></'+'scri'+'pt>');
//--></script>

N95-1 FW : V.31.0.017 bezskuteczne hackowanie
padłeś , powstań - POWER REID
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-24-2008, 12:27 PM
Post: #22
 
Posiadam Edimaxa. Ładnie funkcjonuje z moją N96

Nokia N95 8GB hack
Nokia E50 hack


PSP-3000
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-24-2008, 12:27 PM
Post: #23
 
Posiadam Edimaxa. Ładnie funkcjonuje z moją N96

Nokia N95 8GB hack
Nokia E50 hack


PSP-3000
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-25-2008, 09:46 AM
Post: #24
 
Witam Oczko Mam neostrade liveboxa Duży uśmiech Dało by się nke połączyć z nim ? płace 55 zł za neta ? będę musiał jeszce dopłacać coś płacićza niego ? Przez bluetooth połączyć i ogień ?

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.eoferty.com.pl/id89803.html">http://www.eoferty.com.pl/id89803.html</a><!-- m -->
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-25-2008, 09:46 AM
Post: #25
 
Witam Oczko Mam neostrade liveboxa Duży uśmiech Dało by się nke połączyć z nim ? płace 55 zł za neta ? będę musiał jeszce dopłacać coś płacićza niego ? Przez bluetooth połączyć i ogień ?

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.eoferty.com.pl/id89803.html">http://www.eoferty.com.pl/id89803.html</a><!-- m -->
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-25-2008, 11:58 AM
Post: #26
 
Czyli krok po okroku, łopatologicznie, mam wi fi w jednym barze i chce sie polaczyc przez n-ke. Co dokłądnie zrobić, żeby nie płacić?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-25-2008, 11:58 AM
Post: #27
 
Czyli krok po okroku, łopatologicznie, mam wi fi w jednym barze i chce sie polaczyc przez n-ke. Co dokłądnie zrobić, żeby nie płacić?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-13-2008, 03:11 PM
Post: #28
 
Hehe, poprostu używaj, a jeśli jest wymagane hasło uśmiechnij się do barmana Oczko Duży uśmiech
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-13-2008, 11:12 PM
Post: #29
 
<span id='intertext1'>Trzeba pogrzebać w ustawieniach zabezpieczeń dostępu do routera (sieci) przez obce karty sieciowe. Mi też nie działała eNka na moim routerze, pogrzebałem w ustawieniach - zmieniłem metodę szyfrowania i już jest luz Uśmiech

Zmieniłem z WPA-PSK metody TKIP na WPA-PSK metodę AES. Pomogło, wszystko jest jak po staremu, tyle że N95 8GB łyka neta bezporblemowo Uśmiech</span>


<script type="text/javascript" charset="iso-8859-2"><!--
var nsix_params = new Object();
nsix_params.fcolor = '#3c5';//
nsix_params.adareas = ['intertext1'];//
document.write('<scr'+'ipt type="text/javascript" charset="iso-8859-2"'+' src="http://adsearch.adkontekst.pl/akon/intext_spliter?prid=3076&caid=81425&ns='+(new Date()).getTime()+'"'+'></'+'scri'+'pt>');
//--></script>
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-15-2008, 12:43 PM
Post: #30
 
Mam do Was ogromną prośbe. Prosze jakąś osobe o podanie działających ustawień dla telefonu, czyli: IP, Maske i ewentualnie DNS'y (adresu serwera proxy chyba nie trzeba miec.......). Mam w domu karte Wi-Fi i net nie działa bo łupi sie że Brak odpowiedzi bramy a kiedy byłem w pobliżu Hot-spota łupil sie o to samo. Prosze kogoś o kopie swoich ustawien. Może akurat to pomorze............. Niezdecydowany

Skyfire - ja juÂż mam, pora na CIEBIE!!!!!
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.skyfire.com">www.skyfire.com</a><!-- w -->
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:

Stopka

Kontakt | Forum nokii n95 | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS