Forum nokii n95 Zostań administratorem ! Forum do kupienia pod linkiem Allegro

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Internet w N95 ==>WiFi
12-28-2008, 07:50 PM
Post: #46
 
witka wszystkim to mój 1 post, mam pytanie a mianowicie mam routera i założome w nim hasło na bezprzewodowy internet, hasło jest dość długie i nie mieści mi się w polu tam gdzie sie je wpisuje (n95 8GB) czy trzeba zmienić to hasło na routerze czy da się to obejść jakoś. mam kilka kompów i nie chce mi sie zmieniać na wszystkich stąd moje pytanie
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
12-29-2008, 01:43 AM
Post: #47
 
Kolega miał właśnie taki sam problem w PSP i był zmuszony zmienić hasło bo innego nie ma sposobu.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
12-29-2008, 03:43 PM
Post: #48
 
pablopavo92 napisał(a):pankracy1991masz w domu liveboxa, masz neta 1mega, i ktoś złamał ci hasło.
Włączasz kompa a tu połączyć nie może(lb ma maxx 3 urządzenia na raz...)
Potem jedno miejsce wolne, gościu co złamał ci hasło ściągą coś, a hasła nie zmienisz.
Co ty na to ?
Ja bym ustawił dodatkowo oprócz hasła zabezpieczenie na Mac adres karty sieciowej i wtedy nikt kogo się do listy nie dopisze nawet jak ma hasło to nie wejdzie. Chyba, że router by jakoś zhackował ale to przed tym nic nie zabezpieczy, jeśli haker/cracker jest dobry.

Ale jeśli już ktoś dał się tak złapać to reset routera. Na każdym normalnym hasło powinno się przywróci do domyślnego. Inna sprawa że livebox może tak nie zadziałać ale tak to już jest z sprzętem dostarczanymi przez dostawców że mają takie mankamenty.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
12-29-2008, 06:07 PM
Post: #49
 
321dario jakie miałeś hasło w liveboxie ? Bo ja wpisuje te hasło WEP i nie działa mi to dalej ? Jak długo się to łączy ? Wchodziłeś w ustawienia liveboxa ? Tam gdize się odblokowuje porty ?

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.eoferty.com.pl/id89803.html">http://www.eoferty.com.pl/id89803.html</a><!-- m -->
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
12-31-2008, 06:50 PM
Post: #50
 
to nie forum siemensow
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01-29-2009, 06:27 PM
Post: #51
Re: Internet w N95 ==>WiFi
siemka,
a ja mam taki problem: znajduje mi sieć bez problemu, łączę się z nie, niby wszystko bajerancko, aleeee....
ale strony nie chca się ładować, gg też nie działa...
i co najciekawsze jak robiłem to w domu, to raz mi działa bajerancko, a innym razem juz nie...;/
jakby ktoś potrafił pomóc to byłbym wdzięczny Uśmiech
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
02-01-2009, 04:08 PM
Post: #52
Re: Internet w N95 ==>WiFi
po kolei, jaki masz modem? jak livebox'a to musisz kliknac przycisk wifi i uruchomic na 192.168.1.1 bezprzewodowy internet, i teraz tak: klikasz w n95 zeby ci znalazlo siec
jak ci znajdzie to wchodzisz w to i wybierasz dostepne punkty dostepu
nastepnie wpisujesz klucz wlan, na liveboxie jest on na pudelku lub na spodzie liveboxa na takiej nalepce
pozniej jak wpiszesz juz to sprawdz czy wszystko sie zgadza, zanim klikniesz przycisk ok to najpierw kliknij przycisk wyszukiwania urzadzen czy jakos to tak sie nazywa w liveboxie taki czarny maly przycisk REG, znajduje sie po prawej stronie na spodzie liveboxa, patrzysz czy miga ci pierwsza dioda, jesli tak to klikasz ok w telefonie czekasz i jeszcze raz ok, wchodzisz na jakas strone np. google albo cos obojetnie i zostawiasz telefon nic nie robisz do momentu az nie przestanie migac pierwsza dioda, wtedy livebox zapisze adres mac, i telefon zapisze adres mac i przy nastepnym polaczeniu nie bedzie wolal klucza wlan tylko automatycznie cie polaczy. RADZĘ CI ŻEBYŚ SOBIE WYŁĄCZAŁ WYSZUKIWANIE WLAN BO TO ZŻERA BATERIE

[Obrazek: nowareklama.png]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
02-02-2009, 06:32 PM
Post: #53
Re: Internet w N95 ==>WiFi
ja nie wiem jaki wy problem widzicieUśmiech jak jest siec to jest problem czy otwarta czy zamknięta czy znasz klucz WEP czy nie. dużej filozofii nie ma a robicie problem.

Pankracy z gr. Wszechwładny xD
[Obrazek: d.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
02-02-2009, 07:13 PM
Post: #54
Re: Internet w N95 ==>WiFi
hm, wlasciwie to tak ale jak nie jemu to innemu sie przyda instrukcja jak polaczyc n95 z liveboxem napewno sie nie jeden jeszcze znajdzie :-> :-> :-> gwarantuje Ci to na 100% :mrgreen:

[Obrazek: nowareklama.png]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-25-2009, 07:49 PM
Post: #55
problem z routerem D-link DIR-300
Mam problem z połaczeniem wifi kiedy łacze sie z routerem to kaze podac mi wstepnie współ dzielony klucz dostepu WLAN .
Gdzie go znajde????
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-25-2009, 07:49 PM
Post: #56
problem z routerem D-link DIR-300
Mam problem z połaczeniem wifi kiedy łacze sie z routerem to kaze podac mi wstepnie współ dzielony klucz dostepu WLAN .
Gdzie go znajde????
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-25-2009, 07:49 PM
Post: #57
problem z routerem D-link DIR-300
Mam problem z połaczeniem wifi kiedy łacze sie z routerem to kaze podac mi wstepnie współ dzielony klucz dostepu WLAN .
Gdzie go znajde????
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-25-2009, 07:49 PM
Post: #58
problem z routerem D-link DIR-300
Mam problem z połaczeniem wifi kiedy łacze sie z routerem to kaze podac mi wstepnie współ dzielony klucz dostepu WLAN .
Gdzie go znajde????
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-30-2009, 07:06 PM
Post: #59
Re: problem z routerem D-link DIR-300
seledyn napisał(a):współdzielony klucz dostępu WLAN
to hasło jakie wpisujesz gdy chcesz się połączyć ze swoją siecią wifi
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-30-2009, 07:06 PM
Post: #60
Re: problem z routerem D-link DIR-300
seledyn napisał(a):współdzielony klucz dostępu WLAN
to hasło jakie wpisujesz gdy chcesz się połączyć ze swoją siecią wifi
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:

Stopka

Kontakt | Forum nokii n95 | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS