Forum nokii n95 Zostań administratorem ! Forum do kupienia pod linkiem Allegro

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
symbian cracked
04-25-2008, 11:01 PM
Post: #1
symbian cracked
Witam
Dziś postanowiłem wejść na symbianos.pl i nagle dostrzegłem ciekawy artykuł mówiący o łamaniu symbiana bez utraty gwarancji. Więcej pod tym linkiem
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.symbianos.pl/Nowiny/Z_ostatnich_dni/Patchowanie_S60_v3_-_wreszcie_mo%BFliwe">http://www.symbianos.pl/Nowiny/Z_ostatn ... _mo%BFliwe</a><!-- m -->
a dokładnie tu
<!-- m --><a class="postlink" href="http://forum.symbianos.pl/viewtopic.php?f=63&t=23109">http://forum.symbianos.pl/viewtopic.php?f=63&t=23109</a><!-- m -->
Pozdrawiam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-25-2008, 11:01 PM
Post: #2
symbian cracked
Witam
Dziś postanowiłem wejść na symbianos.pl i nagle dostrzegłem ciekawy artykuł mówiący o łamaniu symbiana bez utraty gwarancji. Więcej pod tym linkiem
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.symbianos.pl/Nowiny/Z_ostatnich_dni/Patchowanie_S60_v3_-_wreszcie_mo%BFliwe">http://www.symbianos.pl/Nowiny/Z_ostatn ... _mo%BFliwe</a><!-- m -->
a dokładnie tu
<!-- m --><a class="postlink" href="http://forum.symbianos.pl/viewtopic.php?f=63&t=23109">http://forum.symbianos.pl/viewtopic.php?f=63&t=23109</a><!-- m -->
Pozdrawiam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-26-2008, 07:17 AM
Post: #3
 
Nikt nie powiedział wyraźnie, że gwarancji nie tracimy. W temacie napisane jest jedynie, że po restarcie telefonu wszystkie ustawienia powracają a zmiany zostają cofnięte.

Ale wg. mnie to i tak ogromny postęp w tym temacie i tej sprawie. Jeszcze trochę i możemy się spodziewać naprawdę kosmicznych modyfikacji Oczko Kwestia wyobraźni, bo możliwości już w zasadzie są...
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-26-2008, 07:17 AM
Post: #4
 
Nikt nie powiedział wyraźnie, że gwarancji nie tracimy. W temacie napisane jest jedynie, że po restarcie telefonu wszystkie ustawienia powracają a zmiany zostają cofnięte.

Ale wg. mnie to i tak ogromny postęp w tym temacie i tej sprawie. Jeszcze trochę i możemy się spodziewać naprawdę kosmicznych modyfikacji Oczko Kwestia wyobraźni, bo możliwości już w zasadzie są...
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-26-2008, 08:51 AM
Post: #5
 
przypominają się stare czasy sx1 i jego modfikacji ;-)
Odpowiedz cytując ten post
04-26-2008, 08:51 AM
Post: #6
 
przypominają się stare czasy sx1 i jego modfikacji ;-)
Odpowiedz cytując ten post
04-26-2008, 10:34 PM
Post: #7
 
@fryc88
Zgadza się Język ale jak przywrócisz ustawienia to gówno Ci zrobią Język. Zresztą mi tylko ten patch by był potrzebny do instalowania niepodpisanych aplikacji i to wszystko.
@pawel~
Hmm.. na sx1 czytałem, że można go tak przepatchować, że linuxa na niego można wrzucić prawda?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-26-2008, 10:34 PM
Post: #8
 
@fryc88
Zgadza się Język ale jak przywrócisz ustawienia to gówno Ci zrobią Język. Zresztą mi tylko ten patch by był potrzebny do instalowania niepodpisanych aplikacji i to wszystko.
@pawel~
Hmm.. na sx1 czytałem, że można go tak przepatchować, że linuxa na niego można wrzucić prawda?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-27-2008, 07:51 AM
Post: #9
 
spayker napisał(a):Hmm.. na sx1 czytałem, że można go tak przepatchować, że linuxa na niego można wrzucić prawda?

Tak, nazywa się to qtopia>

Tu masz film na youtube:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.youtube.com/watch?v=GGK4Fshs6YI&feature=related">http://pl.youtube.com/watch?v=GGK4Fshs6 ... re=related</a><!-- m -->

A tutaj masz opisy jak do działa, jak się wgrywa itd.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://sx1.pl/viewforum.php?f=67">http://sx1.pl/viewforum.php?f=67</a><!-- m -->


Sam osobiście się tym linuxem nie bawiłem, gdyż zanim się pojawił kupiłem 6680 i sprzedałem sexy oneUśmiech
Odpowiedz cytując ten post
04-27-2008, 07:51 AM
Post: #10
 
spayker napisał(a):Hmm.. na sx1 czytałem, że można go tak przepatchować, że linuxa na niego można wrzucić prawda?

Tak, nazywa się to qtopia>

Tu masz film na youtube:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.youtube.com/watch?v=GGK4Fshs6YI&feature=related">http://pl.youtube.com/watch?v=GGK4Fshs6 ... re=related</a><!-- m -->

A tutaj masz opisy jak do działa, jak się wgrywa itd.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://sx1.pl/viewforum.php?f=67">http://sx1.pl/viewforum.php?f=67</a><!-- m -->


Sam osobiście się tym linuxem nie bawiłem, gdyż zanim się pojawił kupiłem 6680 i sprzedałem sexy oneUśmiech
Odpowiedz cytując ten post
05-07-2008, 12:21 PM
Post: #11
 
ogólnie narazie patchować nie ma co ... mało możliwości poczekajmy na lepsze upgrade'y naszych kombajników

[Obrazek: 482819207.png]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05-07-2008, 02:57 PM
Post: #12
 
ja to przeczytałem, ze strony źródłowej :mrgreen:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.finestfones.com/2008/03/symbian-92-has-been-hacked.html?showComment=1206648060000">http://www.finestfones.com/2008/03/symb ... 6648060000</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.finestfones.com/2008/04/how-to-install-any-applications-using.html">http://www.finestfones.com/2008/04/how- ... using.html</a><!-- m -->

zrobiłem i spoko działa :mrgreen:

przed oddaniem do gwarancji:
a jak zrobicie upgrade N95 to poźniej tego nie ma ;]
i nic nie będą wiedzieć o takich kombinacjach ;]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
06-11-2008, 09:16 AM
Post: #13
 
Śmiać mi się chce panowie jak czytam o tym jak to niby się traci gwarancję przez hacki na s60v3. Sam miałem zaimplementowany hack na N73 i zaniosłem telefon na gwarancję i nikt się do tego nie przysadził. Poza tym wystarczy zwykły hard format telefonu i po hacku nie pozostaje nawet wspomnienie! Tak jak @GKH napisał po aktualizacji również nic nie pozostaje po hacku. PRZECIEŻ TO NIE INGERUJE W PAMIÊÆ ROM, WIÊC O JAKIEJ UTRACIE GWARANCJI TU MOWA?! :mrgreen:
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
06-11-2008, 10:43 AM
Post: #14
 
Nie trzeba robić HR, wystarczy wyłączyć i włączyć telefon.

Nie pomagam przez GG!
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
06-11-2008, 07:02 PM
Post: #15
 
przeciez nie wszystkie sposoby zlamania systemu ulegaja usunieciu po restarcie fona. na co komu zlamany system tylko do momentu wylaczenia telefonu. jesli serwisanci to takie (wstaw co chcesz) to nie dziwie sie ze nie wiedza czy sys jest zlamany Uśmiech
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:

Stopka

Kontakt | Forum nokii n95 | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS