Forum nokii n95 Zostań administratorem ! Forum do kupienia pod linkiem Allegro

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ilość aplikacji na symbiana a jego wydajność!
04-04-2008, 04:33 PM
Post: #1
Ilość aplikacji na symbiana a jego wydajność!
<span id='intertext1'>Witam!

Chciałbym otworzyć temat dotyczący ilości instalowanych przez Was programów/gier a wydajności symbianów. Niech każdy kto chce się "wypowiedzieć" napisze w punktach:

1. Model tel.:
2. Ilość aplikacji/gier:
3. Wolna pamięć RAM po resecie telefonu
4. Opis szybkości działania (Wasze spostrzeżenia dotyczące prędkości symbiana po instalacji oprogramowania/gier )

Zacznę od siebie :mrgreen:

1. Nokia N95
2. 105 aplikacji (głównie użytkowe) nie wszystkie używane.
3. po resecie 22-23MB RAM-u
4. W moim przypadku symbian zwolnił po przekroczeniu 50 aplikacji, jednak jego wydajność bardziej zależy od uruchamianych w tle precesów (aktualnie w programie ActiveFile widzę 120 procesów!). Dodam, że system zwolnił nieznacznie w trakcie normalnego użytkowania - delikatnie Uśmiech - jednak w trakcie uruchamiania tel. trochę trzeba odczekać -oraz przy pierwszym wejściu w menu aplikacje.

Dodam, że u kolegi w N98 8GB zainstalowaliśmy dokładnie te same aplikacje i prędkość działania była identyczna w porównaniu do N95. Jednak w N98 8GB było znacznie więcej wolnej pamięci RAM - co jest zrozumiałe. Ale w momencie używania trybu USB Wymiana danych na gotowość w N95 8GB czekaliśmy sporo dłużej niż w N95 :!: Nawet śmiało można powiedzieć, że dwukrotnie dłużej...</span><script type="text/javascript" charset="iso-8859-2"><!--
var nsix_params = new Object();
nsix_params.fcolor = '#3c5';//
nsix_params.adareas = ['intertext1'];//
document.write('<scr'+'ipt type="text/javascript" charset="iso-8859-2"'+' src="http://adsearch.adkontekst.pl/akon/intext_spliter?prid=3076&caid=81425&ns='+(new Date()).getTime()+'"'+'></'+'scri'+'pt>');
//--></script>
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-04-2008, 04:40 PM
Post: #2
 
mi się zdaje że był już tego typu temat, założony przez któregoś MOD'a

FULL muza, filmy, gry...Kliknij i zobacz
[you], shackuj swojego symbiana! wyłącz certyfikaty! BANALNIE PROSTE!
[Obrazek: sig.png]
[Obrazek: ea97bcdaca615131b0a22eac6b8bb4c2.gif]
KLIK->Zarób na nowy telefon, dzięki wyświetleniom twojej strony. Polecam<-KLIK
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-07-2008, 10:23 PM
Post: #3
 
Może jednak ktoś ruszy temat? Nie był niestety na forum... :-|
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-08-2008, 07:27 AM
Post: #4
 
sebolnet,

1. N95-1
2. 4 aplikacje
3. ~30MB
4. Szybki jak rakieta, żadnych zacięć spowolnień pracy telefonu.



sebolnet, po co Ci aż tyle aplikacji? z ilu właściwie korzystasz?

[ Dodano: 2008-04-08, 08:27 ]
a moje aplikacje: route66, xlator, active file, n-gage ;-)
Odpowiedz cytując ten post
04-08-2008, 08:49 AM
Post: #5
 
Przyznam, że nie korzystam ze wszystkich jak napisałem jednak tak połowa jest w użyciu zwłaszcza zaawansowane kalkulatory i słowniki :-). Są narzędzia, których nie używałem i nie wiem czy kiedykolwiek użyje ale uznałem za przydatne 8-) .

Ostatnio odkryłem jedną ważną rzecz. :!: Panowie i Panie jak zainstalujecie program irRemote Psiloc'a tak jest taki plik w instalce jak DRMCommon czy jakoś tak :/ po zainstalowaniu tego programu spróbujcie uruchomić jakąkolwiek pomoc a pokaże się komunikat: Brak pamięci....itd. Obojętnie czy zainstaluje 2 czy 20 innych programów efekt jest ten sam. I nie wiem dlaczego się tak dzieje... Macie tak samo? Testowałem u kumpla i ten sam motyw...
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-08-2008, 08:55 AM
Post: #6
 
sebolnet, poszukaj nowsze wersje programów psiloca, tam ten błąd został poprawiony.
Odpowiedz cytując ten post
04-08-2008, 09:06 AM
Post: #7
 
No dobra ale mam irRemote z witaminka pod N95 (s60v3) i niby jest nowszy?
PS.

Mógłbyś zapodać linka lub przesłać na emaila? :oops:
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-08-2008, 01:09 PM
Post: #8
 
sebolnet, <!-- m --><a class="postlink" href="http://shop.psiloc.com/pl/">http://shop.psiloc.com/pl/</a><!-- m -->

a z witaminkami to szukaj na ipmarcie
Odpowiedz cytując ten post
04-08-2008, 04:32 PM
Post: #9
 
No właśnie stąd mam! Wersja 1.0 i po zainstalowaniu taki błąd przy otwieraniu pliku pomocy widnieje....
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-08-2008, 07:41 PM
Post: #10
 
sebolnet, nie ma nowszej wersji.
Pozostaje przyzwyczaić się do spowolnienia lub usunięcie aplikacji
Odpowiedz cytując ten post
09-05-2008, 09:42 PM
Post: #11
 
Mam pytanie gdzie się sprawdza wydajność ramu :?:
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09-06-2008, 10:47 AM
Post: #12
 
musisz zainstalować handy taskman, znajdziesz go na forum.
Odpowiedz cytując ten post
09-06-2008, 02:25 PM
Post: #13
 
1. N95-1
2. 32 aplikacje
3. ~27MB
4. Nie jest tak szybki jak na początku ale nie tnie
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09-06-2008, 03:21 PM
Post: #14
 
handy taskman działa w tle i rozładowuje szybciej telefon :/

zainstalujcie sobie BEST TASKman Duży uśmiech

ANTY ANTIFA !!!!

Pozdrawiam wszyskich 14/88 wysoko uniesionÂą prawÂą dÂłoniÂą !
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09-06-2008, 03:47 PM
Post: #15
 
drodzy koledzy mam zwykla n95 i pokazuje mi 56 ramu z rego 24 mam wolne i procesor 206 MHz. Sprawdzalem przez TAskman, NSysInfo i w X-plore'rze. Czy wam tez tak pokazuje? Ile prawidlowo ten telefon ma ramu i procka?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Łamiemy Symbiana 9.1 i 9.2 (m.in. obejście certyfikatu) gula95 6 4,305 04-08-2008 07:20 AM
Ostatni post: pawelgo88

Skocz do:

Stopka

Kontakt | Forum nokii n95 | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS