Forum nokii n95 Zostań administratorem ! Forum do kupienia pod linkiem Allegro

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kilka pytań
03-30-2008, 05:32 PM
Post: #1
Kilka pytań
Witam mam parę pytań związanych z Naszą N95-1. Pierwsze chodzi o bezprzewodowy internet.
Komórka łapie mi kilka sieci, w tym bezpłatną, gdzie potem muszę wprowadzić klucz WPA, wprowadzam dane, jednak tel. nie łączy się z Internetem.
Pytanie 2 :
Chodzi mi o GPS. Powiedzmy, że nie ściągałem żadnych dodatkowych map, mam zainstalowaną pierwotną Nokię Maps, włączam aplikacje, ta jednak strasznie długo szuka satelitów i nic się nie dzieje. Jeśli możecie pomóżcie, bom naprawdę się zaciął, a uwierzcie, jakimś żółtodziobem dotychczas nie byłem ;P
Pozdrawiam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-30-2008, 05:48 PM
Post: #2
 
Łaczysz sie z neostradą? Jeżeli tak to wciśnij reg na modemie :-) W większości przypadków jest to wina modemu i rejestracji MAC'a. Niektóre modemy robią to automatycznie, niektóre nie. Co do satelit to niestety ale chyba ten typ tak ma. U mnie też łapanie sygnału to droga przez męke.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-30-2008, 06:03 PM
Post: #3
 
Łącze się z siecią radiową. Z tego co piszą na stronie sieci "Aby połaczyć się z siecią ResMAN wymagana jest obsługa szyfrowania WPA-PSK z kluczem TKIP", czy może to być przyczyną brku połaczenia?
A jeśli chodzi o gps, to czy pierwotna wersja Nokia Maps wystarczy do połączenia?
Pozdrawiam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-30-2008, 06:36 PM
Post: #4
 
WLAN można łączyć się bezpłatnie jeśli nie daleko ciebie jest jakiś punkt dostępowy do internetu
GPS, wejdź w Menu -->> narzędzia -->> Połączenie [czy tam łączność] -->> dane GPS

tutaj musisz wziąść navigacja -->> options -->> stan satelit -->> no i czekać :mrgreen:
muszą się zrobić 'czarne słupki'

wyjdź na otwartą przestrzeń, tam gdzie nie ma domów, drzew, ruchu miejskiego itd. itp
tylko nie zapomnij otworzyć slider, ponieważ nadajnik GPS jest centralnie pod klawiaturą 8-)

a jeśli chodzi o NOkia Maps, to raczej trzeba za to płacić, nie wiem ile i jak, bo z tego nie korzystam
polecam GarminXT albo SygicMobile, jest na tym forum
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-30-2008, 06:59 PM
Post: #5
 
spid3r napisał(a):WLAN można łączyć się bezpłatnie jeśli nie daleko ciebie jest jakiś punkt dostępowy do internetu
GPS, wejdź w Menu -->> narzędzia -->> Połączenie [czy tam łączność] -->> dane GPS

tutaj musisz wziąść navigacja -->> options -->> stan satelit -->> no i czekać :mrgreen:
muszą się zrobić 'czarne słupki'

wyjdź na otwartą przestrzeń, tam gdzie nie ma domów, drzew, ruchu miejskiego itd. itp
tylko nie zapomnij otworzyć slider, ponieważ nadajnik GPS jest centralnie pod klawiaturą 8-)

a jeśli chodzi o NOkia Maps, to raczej trzeba za to płacić, nie wiem ile i jak, bo z tego nie korzystam
polecam GarminXT albo SygicMobile, jest na tym forum
Ale jeśli chodzi o WLAN, to jeśli wpisuję WPA to nie łączy się nadal, chociaż mam 55% siły sygnału. Można podać linki do ww programu? z Mapami.
A jeśli możliwe to prosiłbym na speedshare albo na jakiś inny, byleby nie rapid Oczko
Pozrawiam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-30-2008, 07:19 PM
Post: #6
 
a może zły wpisujesz klucz WPA :?:

GarminXT

SygicMobile
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-30-2008, 07:29 PM
Post: #7
 
Wydaje mi się, że dobry, bowiem z tego internetu korzystam także na komputerze Oczko
Już sobie poradziłem? Bowiem połączyłem się i z siecią i z gps, ale jak wchodzę na stronę pisze, że jest błąd bramy, o co w tym chodzi? gdzie się to ustawia?
Dodam, że siec z której korzystam wymaga także wprowadzenia kodu pin jeśli jest to pierwsze uruchomienie strony.
Dzięki za linki, jednak nie działają u mnie. Jeśli miałby ktoś chęć, to prosiłbym o wsyłanie na speedshare
Pozdrawiam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-30-2008, 07:47 PM
Post: #8
 
to musisz wpisać adress IP czy adress DNS :?:

FULL muza, filmy, gry...Kliknij i zobacz
[you], shackuj swojego symbiana! wyłącz certyfikaty! BANALNIE PROSTE!
[Obrazek: sig.png]
[Obrazek: ea97bcdaca615131b0a22eac6b8bb4c2.gif]
KLIK->Zarób na nowy telefon, dzięki wyświetleniom twojej strony. Polecam<-KLIK
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-30-2008, 07:59 PM
Post: #9
 
Tyle, że pisze, ni może połaczyć z bramą. A gdzie wpisać dns-y czy ip? tylko, że ja stałego nie mam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-30-2008, 08:19 PM
Post: #10
 
to tak:

1:[Obrazek: fb6a8cd4eb7fd9e0.jpg] 2:[Obrazek: e6e4d50ce070e818.jpg]
3:[Obrazek: 25695bdb72d84375.jpg] 4:[Obrazek: 2838d40a2c90105f.jpg]
5:[Obrazek: 1882e4c5dc6b5c38.jpg]
wybierając IPv4 masz IP, wybierając IPv6 masz DNS
6:[Obrazek: c0fce9efcce54e68.jpg] 7:[Obrazek: 8272309ccbf39169.jpg]
8:[Obrazek: 2c84cd3b28c25587.jpg] 9:[Obrazek: 0ef4f9faf5126da4.jpg]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-30-2008, 08:59 PM
Post: #11
 
Ja mam cos wpisywać, czy pozostawić tak jak jest?
Ad GPS - jeśli w Nokia Maps będę miał ściągniętą mapę Polski, to za coś jeszcze będę płacił?
Pozdrawiam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-31-2008, 02:35 AM
Post: #12
 
u mnie jest na auto, to spruboj tak i tak,
A za nawigacje w nokia maps to trzeba placic, korzystaj z darmowych programow

FULL muza, filmy, gry...Kliknij i zobacz
[you], shackuj swojego symbiana! wyłącz certyfikaty! BANALNIE PROSTE!
[Obrazek: sig.png]
[Obrazek: ea97bcdaca615131b0a22eac6b8bb4c2.gif]
KLIK->Zarób na nowy telefon, dzięki wyświetleniom twojej strony. Polecam<-KLIK
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-04-2008, 02:10 PM
Post: #13
 
Mam znowu problem Oczko
Mianowicie, już lącze się z siecią WLAN (zasięg mierzony w trzech "kreskach") i po chwili wyskakuje błąd nie znaleziono sieci wlan. Co jest nie tak?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-05-2008, 04:09 PM
Post: #14
 
Dokładnie mam ten sam problem co Pan up Oczko. Mógłby ktoś to wyjaśnić ?

[ Dodano: 2008-04-08, 16:46 ]
Wyjaśni mi to ktoś ?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  kilka pytan nowego uzytkownika n95 bombobolo 2 2,737 01-11-2011 04:39 PM
Ostatni post: maly-
  Nokia n95 kilka pytań. danonek112 7 3,775 11-04-2010 07:58 PM
Ostatni post: maly-
  kilka pytań: menadżer plików, galeria, tv... ramzes11 2 2,989 09-21-2010 06:58 PM
Ostatni post: Wacek1991
  kupiłem n95 8gb używana, kilka pytań o sprawność telfonu... Pioro2009 18 6,803 12-11-2009 12:27 PM
Ostatni post: kryjo
  n95 kilka pytan seba3775 23 8,145 10-25-2009 12:21 PM
Ostatni post: Guest
  Pare pytań od całkiem zielonego posiadacza N95 8gb MTKW 7 2,500 08-23-2009 09:28 PM
Ostatni post: MTKW
  Parę pytań nowicjusza marius 6 2,164 02-12-2009 07:48 AM
Ostatni post: bladolica
  Kilka pytań początkującego usera N95 Aga21 16 4,126 01-28-2009 03:46 PM
Ostatni post: pablopavo92
  Pare pytań od laika mic391 2 1,023 10-13-2008 03:58 PM
Ostatni post: Guest
  Karta Pamięci, kabel przesyłu danych, kilka pytań. Mazek 4 1,281 10-12-2008 12:18 PM
Ostatni post: psychopata

Skocz do:

Stopka

Kontakt | Forum nokii n95 | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS