Forum nokii n95 Zostań administratorem ! Forum do kupienia pod linkiem Allegro

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
wlan w n95 na neostradzie
01-12-2008, 06:09 PM
Post: #1
wlan w n95 na neostradzie
Jak wiadomo n95 posiada wi fi. Próbowałem skonfigurować telefon by wychwytywał wlan z neostradą. Oczywiście podałem WEP, podałem adres bramy i nic. Piszę że brama nie odpowiada?! czy ktoś już próbował już łączyć się z zabezpieczoną siecią wlan? Jeśli tak to proszę o opis lub wskazówki.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01-13-2008, 06:21 PM
Post: #2
Re: wlan w n95 na neostradzie
kys3b napisał(a):Jak wiadomo n95 posiada wi fi. Próbowałem skonfigurować telefon by wychwytywał wlan z neostradą. Oczywiście podałem WEP, podałem adres bramy i nic. Piszę że brama nie odpowiada?! czy ktoś już próbował już łączyć się z zabezpieczoną siecią wlan? Jeśli tak to proszę o opis lub wskazówki.

1) najpierw musisz znac adres mac swojego telefonu (kod *#62209526#)
2) nastepnie w panelu administracyjnym wybierasz zakładke sieć bezprzewodowa
3) dodajesz adres mac komórki do listy filtrów
4) w komórce ustawiasz acess point i przy wyszukiwaniu i próbie połączenia wpisujesz WEP w komórce ( bez "_")
5) zapisujesz ustawienia

Powinno smigac ;] PzDr
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01-18-2008, 09:01 PM
Post: #3
 
Czyli Mam wpisac web Jak leci naprzyklad :

WI26-HBD2-HDY2-KDD3...

Bez myslinikow ?
I dokladnie w jakiej zakladce mam go wpisac ?

Resistance : Fall Of Man Fan

Fajna Gierka On-Line
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01-19-2008, 06:34 PM
Post: #4
 
jak cie o to poprosi
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01-19-2008, 10:53 PM
Post: #5
 
ja jak sie łśczyłem z tunerem to tylko dałem szukaj w telefonie i wpisałem kod tunera i tyle i śmiga cały czas Duży uśmiech
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
02-06-2008, 10:43 PM
Post: #6
 
Witam wszystkich uzytkownikow Uśmiech

Od dzis jestem szczesliwym posiadaczem noki n95, mam liveboxa i chcialem ustawic soebie WLAN. Zrobiłem wszystko tak jak jest tu napisane:

Kod:
1) najpierw musisz znac adres mac swojego telefonu (kod *#62209526#)
2) nastepnie w panelu administracyjnym wybierasz zakładke sieć bezprzewodowa
3) dodajesz adres mac komórki do listy filtrów
4) w komórce ustawiasz acess point i przy wyszukiwaniu i próbie połączenia wpisujesz WEP w komórce ( bez "_")
5) zapisujesz ustawienia

Zaczyna sie laczyc i z lewej strony jest znaczek 3G i zaczyna sie ladowac, po chwili ladowania wyskakuje:

Internet:
Brak odpowiedzi bramy


i teraz nie wiem co mam robic, jak by ktos znal odpowiedz to byl bym naprawde wdzieczny Uśmiech

Pozdrawiam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
02-06-2008, 11:40 PM
Post: #7
 
ja mam tego liveboxa tp i mi chodzi net na komie ale jak zainstalowałem najnowsze oprogramowanie to mam za mało miejsca na wpisanie tego klucza WEP ;P
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
02-07-2008, 04:53 PM
Post: #8
 
Heroldso żeby mieć więcej znaków na klucz web Uśmiech
wchodzisz w:
Ustawienia --> Połączenie --> Punkty dostępu --> nazwa_punktu_dostępowego_który_konfig --> Ust. Zabezp. WLAN --> Ustawien. klucza WEP --> zmieniamy Format klucza WEP z ASCII na Heksadecymalny a jak jeszcze za mało to kodowanie na 128 bitów.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
02-07-2008, 05:05 PM
Post: #9
 
Dziekuje bardzo za pomoc Uśmiech Wczoraj udalo mi sie polaczyc, jak ustawialem 64 bity, ale net na kompie mi wtedy nie dzialal, a 128bitow i nie dzialalo na komorce, teraz sprobowalem jeszcze raz i juz wszystko dziala na 128 bitach Uśmiech Masz u mnie duze piwo Duży uśmiech
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-02-2008, 06:24 PM
Post: #10
nie działa... :(
hej.
jestem blondynką Język
i chciałam zapytać gdzie w tym panelu administracyjnym mam znaleźć sieć bezprzewodową i wklepac tego mac'a?
proszę, pomóżcie kobiecie....
Uśmiech
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-03-2008, 03:13 PM
Post: #11
 
Ludzie a wy wciskacie REG na liveboxie?? Bo jeżeli nie to żadne MAC'i wam nie pomogą... Najpierw REG na LIVEBOX'ie potem normalnie łaczycie się przez fona ze swoją neostradą, wpisujecie klucz WEP neostrady na telefonie i automatycznie ustawim wam punk dostępu...

PZDR
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-08-2008, 04:25 PM
Post: #12
 
chodzi wam o połączenie telefonu z liveboxem? czy macie neostrade przez kabel i laptopa z wifi i przez niego sie chcecie się połączyć?

Pozdrawiam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-08-2008, 04:25 PM
Post: #13
 
chodzi wam o połączenie telefonu z liveboxem? czy macie neostrade przez kabel i laptopa z wifi i przez niego sie chcecie się połączyć?

Pozdrawiam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-15-2008, 09:36 PM
Post: #14
 
a ja mam pytanie z innej beczki czy jak sie podłacze do np liveboxa przez wifi to bede płacił za trasmisje danych czy nie z gory dziekuje

"N95" smartphone rozpoczynający nową erę inteligentnych komórek :-D
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-21-2008, 08:16 PM
Post: #15
 
Może mam głupią prośbę, ale czy może mi ktoś wyjaśnić na PW dokładnie krok po kroku jak mam ustawić ten W-lan w kompie i w N95 :?: Postawię piwko temu kto pomoże :-)

[Obrazek: banner1.png]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z połączeniem WLAN matrud 3 1,922 08-12-2009 03:43 PM
Ostatni post: Guest
  problem z wlan m4rYjUsh3k 10 2,588 01-12-2009 12:43 PM
Ostatni post: es35
  Nietypowe połączenie: Komputer - N95-2 - Inet poprzez WLAN radosss 6 3,284 12-29-2008 12:50 AM
Ostatni post: rafaln95
  Brak odpowiedzi bramy przy próbie połączenia z WLAN. szobert 12 4,253 08-20-2008 08:38 AM
Ostatni post: kopecioch

Skocz do:

Stopka

Kontakt | Forum nokii n95 | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS