Forum nokii n95 Zostań administratorem ! Forum do kupienia pod linkiem Allegro

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
wlan w n95 na neostradzie
04-05-2008, 10:05 AM
Post: #16
 
właśnie można jakoś dokładniej opisać jak to wszytko ustawić na kompie i telefonie??
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-05-2008, 12:28 PM
Post: #17
 
chodzi wam o internet w telefonie przez liveboxa? czy o podłaczenie neostrady lub liveboxa pod laptopa z wi-fi i udostepnianie laptopem tej neostrady zamiast routera?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-05-2008, 12:49 PM
Post: #18
 
Łukasz-N95 8GB, mam neostrade TP ze zwykłym modemem podpiętą pod laptopa z wbudowanym Wi-Fi. Chciałem połączyć telefon z Wlanem mojego laptopa.

[Obrazek: banner1.png]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-05-2008, 01:53 PM
Post: #19
 
Pisze to dla wszystkich którzy chcą mieć internet w telefonie za darmo, bez routera tylko przez WLAN z laptopa. Na początku wchodzimy w ustawienia Neostrady i trzeba tam znalesc takie cos jak udostępnianie, potem zaznaczamy że tak i wybieramy tam nasze połączenie WLAN. Potem w ustawieniach naszej karty WLAN wpisujemy w ustawieniach TCP/IP -->

Adres IP : 10.0.0.1
Maska : 255.255.255.0
DNS : Tu wpisujemy nasze DNS'y

Następnie musimy stworzyć sieć Ad Hoc (W niektórych ustawieniach karty, np. mojej mozna tylko zakreślić znaczkiem ,,Ad Hoc'' i wprowadzic reszte nastepujących ustawień ale Ci co tak nie maja muszą utworzyć sieć Ad Hoc)

Tworzenie sieci Ad Hoc : Właściwości Połączenia Karty WI-FI --> Sieci Bezprzewodowe --> Dodaj

Nazwa SSID : Wpisujemy Nazwę Jaką Chcemy
Uwierzytelnianie Sieci : Otwarte
Szyfrowanie Danych : Naciskamy WEP i wpisujemy hasło które ma 5 znaków.

Zapisujemy Dane i w komputerze to wszystko.

Teraz nasza Nokia N95 :

Wchodzimy w Kreator WLAN, powinno nam wyszukać naszą sieć, jak znalazło to naciskamy Opcje --> Edytuj punkt dostępu.

Nazwa połączenia : Wpisujemy tu taką samą nazwe jaką wpisywaliśmy w laptopie jako SSID
Nośnik danych : WLAN
Nazwa sieci WLAN : Naciskamy i wybieramy ,,Szukaj sieci'' i wybieramy naszą sieć
Status sieci : Publiczna
Tryb sieci WLAN : Ad Hoc
Tryb zabezp. WLAN : WEP
Ust. zabezp. WLAN : Klucz WEP w użyciu -->#1 Typ uwierzytelniania --> Współdzielony
Ustawien. klucza WEP : Kodowanie WEP --> 64 bity, Format klucza WEP --> ASCII, Klucz WEP --> Wpisujemy dokładnie taki sam klucz jaki wpisywalismy na laptopie
Naciskamy wróć i wracamy do naszej 1 strony.
Strona Główna : Zostawiamy tak jak jest
Naciskamy Opcje --> Ust. zaawansowane
Ustawienia IPv4 :

Adres IP telefonu : 10.0.02
Maska podsieci : 255.255.255.0
Bramka domyślna : 10.0.0.1
Adres DNS : Wpisujemy tam DNS'y które wpisywaliśmy wcześniej w laptopie.

Zapisujemy i to wszystko Uśmiech Teraz tylko wchodzimy na ,,pulpit'' naciskamy ,,Skanow. WLAN wyłącz.'' potem się odświeży i znajdzie naszą sieć, naciskamy na nią i wybieramy ,,Zacznij przegląd. Web'' i teraz można surwować po necie do woli

To wszystko

Pozdrawiam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-05-2008, 02:07 PM
Post: #20
 
ja mam neostrate i ruter sagema do tego i czy można skonfigurować to jakoś z nokią??
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-05-2008, 07:55 PM
Post: #21
 
Siemka all
Teraz moze z innej beczki. Mam neo. podzielona routerem Netgar, wszystko smigalo do czasu wymiany firmale na wer. 21. Siec moja nokia widzi po wpisaniu klucza dostepowego ( siec zabezpieczona) siec zostaje uznana za znana ale przy probie polaczenia wyswietla mi taki komunikat:
"WLAN: nie mozna polaczyc. wspoldzielony klucz WPA niewazny"
Pozdro
EDIT: Juz wszysto ok, jednak komunikat byl prawidlowy. To nie bylo poprawne haslo.
Sorki za spam.
Narka
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05-18-2008, 11:37 PM
Post: #22
 
witam. czy te wszystkie ustawienia które podałeś wyżej mogę zastosować w irlandii? czy są to ustawienia uniwersalne które można stosować niezależnie od kraju w jakim się mieszka?
w irlandii korzystam z internetu sieci eircom
prosze o pomoc
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05-19-2008, 07:13 AM
Post: #23
 
pkraska napisał(a):ja mam neostrate i ruter sagema do tego i czy można skonfigurować to jakoś z nokią??
Tu nie ma co konfigurować, z routera puszczasz sygnał bezprzewodowo i łączysz się z przez wifi.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-19-2008, 11:00 AM
Post: #24
 
ja mam tak ze po wcisnieciu przycisku REG na liveboxie internet w mojej nokii zaczyna smigac , dioda na livieboxie przestaje mrugac i internet przestaje smigac, wiec pytanie dlaczego moj livebox nie zapamietal MAC adresu mojego telefonu skoro przez dwie minuty internet normlanie smigal ;/

[ Dodano: 2008-07-19, 12:10 ]
dobra przez przypadek zrobiłem cos ze internet zaczal juz mi smigac normalnie a wiec powiem Wam jak to jest z livboxem z neostrady :

po co się bawić w ustawienia liveboxa jakies adresy MAC

-wciskamy REG na livieboxie
-uruchamiamy wifi w telefonie wpisujemy klucz WEP jezeli takowy mamy wlaczony
-wchodzimy sobie na jakas strone i zostawiamy telefon tak na ok 3 minutki nie rozłanczajac sie z wifi
-po tych 3 minutach dioda na livieboxie przestanie mrugac i do jej pamieci zostanie dodany nasz adres MAC
-puzniej juz normlanie mozemy przegladac strony w naszym fonie
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sander
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-27-2008, 07:54 PM
Post: #25
 
Mam problem z internetem WLAN
W domu mam routera i nie wiem jak polaczyc sie w telefonie :/
pokazuje mi sie "WLAN: nie mozna polaczyc. wspoldzielony klucz WPA niewazny"
Telefon mam dopiero 1 dzien i jestem w tych sprawach troche laikiem wiec licze na wasza pomoc krok po kroku Oczko z gory dziekuje
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-28-2008, 07:27 AM
Post: #26
 
masz liveboxa?
Odpowiedz cytując ten post
07-29-2008, 04:21 PM
Post: #27
 
nie mam liveboxa tylko zwykły router
Internet mam w całym domu i jak mam sie podlaczyc ?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-05-2008, 11:47 PM
Post: #28
 
Witam... Robiłem EWIDENTNIE wszystko tak jak radziliście by zrobić... Ale dalej wyskakuje mi nie szczęcny "brak odpowiedzi bramy"... I co ja mam z tym zrobić?? :-(
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-07-2008, 09:34 PM
Post: #29
 
pociesz się mi tak samo nie działa ;/
pokazuje mi się dokładnie to samo Smutny próbowałem już różnych ustawień i dalej lipa
Najciekawsze jest to że z innymi sieciami się łączy otwartymi i na hasło
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-08-2008, 02:57 PM
Post: #30
 
dodajcie adres mac telefonu do routera ;-)
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z połączeniem WLAN matrud 3 1,966 08-12-2009 03:43 PM
Ostatni post: Guest
  problem z wlan m4rYjUsh3k 10 2,645 01-12-2009 12:43 PM
Ostatni post: es35
  Nietypowe połączenie: Komputer - N95-2 - Inet poprzez WLAN radosss 6 3,338 12-29-2008 12:50 AM
Ostatni post: rafaln95
  Brak odpowiedzi bramy przy próbie połączenia z WLAN. szobert 12 4,417 08-20-2008 08:38 AM
Ostatni post: kopecioch

Skocz do:

Stopka

Kontakt | Forum nokii n95 | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS